Er zijn tal van manieren hoe je mosselen kunt combineren met wijn. Hieronder tonen wij een van de beste mossel gerechten met wijn die eenvoudig en snel is klaar te maken. Er is bij dit gerecht voor de frisse Luc Pirlet wijn Sauvignon Classique gekozen omdat dit een lekkere volle stevige smaak meegeeft aan de mosselen.
Ingrediënten
1 prei
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
4 takjes peterselie
2 takjes tijm
4 kg mosselen
30 g roomboter
300 ml Luc Pirlet Sauvignon Classique
Bereidingswijze mosselen
Halveer, was en snijd de prei.
Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
Pel en hak de knoflook in redelijk grote stukjes zodat je ze kunt herkennen bij het eten. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn.
Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.
Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en de kruiden.
Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.
Blus de mosselen af met de Luc Pirlet Sauvignon Classique
Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schud na circa 4 minuten om. Breng aan de kook en schud ze nogmaals om. Als de mosselen open staan dan zijn ze gaar. Zet het vuur uit en serveer ze direct.
Serveer de mosselen met een cocktail of remouladesaus.